02’06’17 Il·lusions a Taula

Nit solidària d’Osona en benefici d’ADFO

Objecte

La solidaritat de la nostra comarca queda ben reflectida en diverses iniciatives que es porten a terme a Osona cada any.

Des del Rotary Club de Vic-Osona hem volgut aportar el nostre esforç i posar a disposició la nostra dedicació en favor d’una causa que creiem mereix tota l’atenció de la nostra societat.


En col·laboració amb ADFO presentem una vetllada organitzada per a captar fons amb el següent destí:

El programa d’ADFO per l’assistència, transport i mobilitat de persones amb discapacitat física de la comarca. Aquest projecte representa molt més que un equipament, és un vehicle de connexió i accés als recursos especialitzats per a persones amb limitacions de mobilitat en el territori.


Projecte

Discapacitats físiques. De què parlem?

A la comarca d’Osona, hi ha 8.000 persones amb discapacitat, 5.979 persones amb discapacitat física i sensorial.

La discapacitat física pot ser conseqüència d’haver patit un ictus, de seqüeles del càncer, de lesions traumàtiques, d’accidents, d’esclerosi múltiple, de cardiopaties, de malalties renals i pulmonars, de lesions cerebrals, ...

Les barreres amb què es troba una persona amb discapacitat són múltiples; accés al món laboral, pèrdua d’entorn social, acceptació i auto acceptació, accessibilitat,…

Si ells no poden moure’s...nosaltres si!

SERVEIS ACCESSIBLES

Apropar els serveis a les persones. Una discapacitat no ha de ser una barrera. Oferim serveis especialitzats al costat de casa.

REDUCCIÓ DE LA DEPENDÈNCIA

Donem autonomia a les persones i les acompanyem. Aconseguim reduir la dependència de les persones.

IMPACTE SOCIAL

Una discapacitat física afecta a tot l’entorn familiar. Els serveis que oferim des d’ADFO beneficien tant a la persona afectada com a tota la seva família i els cuidadors.

TRANSVERSALITAT

Parlem de: Accidents, ictus, seqüeles del càncer, malalties renals, i pulmonars, cardiopaties, malformacions, lesions cerebrals, ... Que poden ocasionar discapacitat física (motòrica i no motòrica) de manera temporal o permanent.

TERRITORI

Amb coordinació amb els serveis socials i serveis d’ocupació locals podem donar assistència especialitzada als 50 municipis de la comarca d’Osona.

UNA SOCIETAT CONCIENT

Campanyes de sensibilització. Tira’t amb cap (campanya d’estiu a les piscines), Posa’t al seu lloc (IES), Esports per a tots (Primària).


Compromís

Amb la recaptació de Il·lusions a taula ADFO es compromet a:

1. Comprar un vehicle adaptat de 9 places i mantenir-lo en una vida útil de mínim 10 anys. Amb el vehicle podrem acostar a totes les persones als serveis i activitats.

2. Incrementar els professionals especialistes per realitzar les activitats adaptades i de rehabilitació.

3. Desenvolupar, fins a doblar, les activitats adaptades a les poblacions d’Osona. Diversificar els espais d’actuació.

4. Incrementarem la nostre presència i serveis al territori al llarg de l’any.

5. Desplegarem a tot el territori la campanya de sensibilització i prevenció d’accidents a IES, piscines, escoles de primària.

Vols ser un col·laborador? És necessari Contacte

Parla amb nosaltres

© 2015. «Il·lusions a taula». All right reserved.